3 Hardloop geheimen

Blijven Hardlopen voor een Gezonde Geest

Dat zegt Ziggy mooi!

Vooral dat het hardlopen een moment voor hem zelf is. Een moment (een kwartier, een half uur of een uur, het maakt niet uit) waarin er even geen plek is voor de zorgen, de beslommeringen, de druk of het gepieker. Tijdens het hardlopen heb je daar simpelweg geen energie voor....je focust op je ademhaling, op je omgeving, op links/rechts, links/rechts, een-en-twintig, twee-en twintig etc. etc...

Het is een gezond wegvluchten voor alles wat er in je omgaat en waar je even afstand van kunt nemen. Tijdens het hardlopen komen de gedachtes als wolken voorbij...ze komen en gaan weer..En als bonus krijg je vaak nog juist die ingeving of dat inspirerende idee welke de hele dag maar niet wilde komen.

Heb je nog nooit gerend? Denk je dat je het niet kunt? Vanwege je overgewicht, je slappe benen of te kort aan adem? Weet dat IEDEREEN kan hardlopen. Een cursus Runningtherapie helpt je letterlijk om weer in beweging te komen en motivatie terug te vinden. Stap voor stap en de mentale coaching krijg je er gratis bij!

Regelmatig buiten een stukje hardlopen is bijzonder goedkoop. Een paar hardloopschoenen, misschien een goed windjack of een koptelefoon....verder is het buiten GRATIS! Altijd en overal kun je hardlopen, waar én wanneer je wilt!

Als je vindt dat je extra deskundige en persoonlijke begeleiding nodig hebt om je even, letterlijk, in beweging te krijgen is er Runningtherapie. Dat kost geld, inderdaad, en vooralsnog is het soms moeilijk om dat via zorgverzekeraar, gemeente of werkgever (deels) vergoed te krijgen. Maar ik heb goed nieuws: Ná de cursus ben je inmiddels zo gemotiveerd dat het weer niks kost.

En, wees eens eerlijk. Hoe veel besteed je, maand na maand, aan ongezonde dingen? Hoe vaak kom je in de sportschool met een doorlopend abonnement?

Wat besteed je aan een dure TV, mobiele bereikbaarheid, een nieuwe auto en de pakken chips? Mag een éénmalige investering in je geestelijke & fysieke gezondheid dan niets kosten? Hoeveel heb je daar voor over?

Wat ik misschien wel het allermooiste vind van regelmatig buiten hardlopen is dat je juist in tijden van stress, angst of somberheid jezelf zo'n gunst verleent ermee. Want ben je somber, heb je een burnout of veel last van angst en paniek, dan vind je misschien (in ieder geval tijdelijk) even helemaal nergens geen voldoening meer in. Heb je nergens zin in en ben je hopeloos ongemotiveerd om zelfs maar de kleinste zaken aan te pakken.

Juist dan is het een geweldig cadeau dat je jezelf kunt geven om te gaan hardlopen, want dat heb je dan maar wel even mooi gedaan!

Naast de fysieke voordelen van hardlopen (meer daarover in een volgend BLOG) is DIT het geheim van regelmatig hardlopen. Al ga je maar een kwartiertje en op zijn 11 en 30'st. Je mag er zijn, helemaal! En na het hardlopen voel je je even weer in balans en voldaan. Zie je wel? Ergens zit daar nog iemand die echt om zichzelf geeft.

Dus geen excuses meer....en heb je die nog wel? Volg dan een cursus Runningtherapie, ik help je die excuses kwijt te raken en het hardlopen leuk te gaan vinden. In ieder geval leuk genoeg.

Ga naar de contactpagina en maak een afspraak voor een intake! Bel (06-26558418) of mail me als je vragen hebt.

Geef een reactie