Het leven komt stil te staan

Als je somber en/of angstig bent, zeker als dat al langere tijd speelt, dan kan het zijn dat je wereldje steeds kleiner wordt.

Je onderneemt steeds minder en zaken waar je vroeger je hand niet voor omdraaide, daar zie je nu als een berg tegenop.

Je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt, maar wil ook niemand tot last zijn. Je probeert van alles, maar hoe harder je je best doet, hoe minder lijken dingen te werken.

Als je wakker wordt overvalt je gelijk de gedachte: "Waar doe ik het allemaal voor?" Je voelt je machteloos en slachtoffer. Dan kan het zijn dat zingeving en motivatie om wat van dit leven te maken, én daar ook van te kunnen genieten, even helemaal weg lijkt te zijn.

een andere weg inslaan

De onvrede, stress, lamlendigheid en spanning gaat ook in je lijf zitten en je krijgt lichamelijke klachten. Je hoofd zit constant vol met zorgen en gepieker, dit ontneemt je alle energie. Je hebt gesprekken met psychologen gehad en een cursus Mindfulness gedaan. Je hebt medicatie gekregen, maar of dat nu de oplossing is, daar heb je je twijfels over. Wat kun je nog doen?

Weer in beweging te komen

Runningtherapie is geen wondertherapie, het kan je wel helpen om weer in contact te komen met je lijf en rust te creëren in je hoofd. Runningtherapie zet je letterlijk weer in beweging en stap voor stap kan er weer een balans ontstaan tussen inspanning en ontspanning, tussen belasting en belastbaarheid. Dat gaat niet van de een op de andere dag en dat is een bewustwordingsproces. Runningtherapie zet dat proces op een heel concrete en tastbare manier in gang.