‘Motere’ en -in beweging komen-

Het woord motivatie komt van het latijnse woord 'motere', dat letterlijk -in beweging komen- betekent. Als je niet gemotiveerd bent om iets te doen, te ondernemen, of misschien juist bepaalde dingen te laten, dan betekent dat dat je stilstaat.

Demotivatie kent vele oorzaken en veroorzaakt stress. Je kunt gedemotiveerd raken als gevolg van een burn-out, van een depressie, van het afkomen van een verslaving, van paniek- of angstklachten....de lijst is lang. Maar in alle gevallen raak je vaak gedemotiveerd, lusteloos, rusteloos en de kans bestaat dat je in een negatieve cirkel terechtkomt en hoe kom je daar dan weer uit?

 

Runningtherapie, Motivatie in Beweging

Door regelmatig te gaan hardlopen gun je jezelf om je motivatie elke keer op te krikken. Ook al is je dag nog zo grauw en je situatie wellicht zo hopeloos, na een rondje rennen kun je tegen jezelf zeggen: 'Dat heb ik toch maar even mooi gedaan'. Daarnaast zorgen de diverse fysiologische processen van en na een hardloopsessie dat je beter kunt relativeren en ontstaat er rust in je hoofd. Runningtherapie biedt de ervaringsdeskundige begeleiding om dit langzaam en verantwoord op te bouwen. Het gaat niet om prestatie maar motivatie. En die toename van motivatie kun je vervolgens op allerlei levensgebieden weer gaan inzetten. Hoe dit precies werkt lees je hier