niemand is hetzelfde

Het is mijn filosofie en uitgangspunt dat iemand niet zijn stoornis is maar dat iemand een stoornis heeft. Ongeacht welke psychische klachten jij hebt en wat voor een diagnose daar ook bij is gesteld, ik behandel jou als een uniek individu, want geen mens is hetzelfde.

Tijdens de intake van het programma bepalen we dan ook samen wat jouw persoonlijke doelen worden en wat precies jouw verwachtingen zijn over de Runningtherapie.

Multi-disciplinaire aanpak

Gedurende het programma koppelen we het hardlopen aan jouw (stress) klachten en evalueren we steeds of en aan welke individuele coaching jij behoefte hebt. Eventueel in samenspraak met andere behandelaars zoals bijv. jouw huisarts, fysiotherapeut, psycholoog of psychiater.

geen praat-therapie

Let wel: Runningtherapie is geen praattherapie, maar een doe-programma! Bij de gesprek coaching ( we gaan meestal éérst lopen, bepaal jij waar je het over wilt hebben en als dat betekent: 'Het ging wel wel lekker, tot de volgende keer!', is dat ook prima.

Vaste onderdelen zijn een uitgebreide intake, loopsesssie logboek, MOPR (Motivatie Opdrachten) en een tussen- en eindevaluatie.

Naast de individuele programma's kun je er ook voor kiezen om in een kleine groep een Runningtherapie programma te volgen. Dat maakt het voor jou financieel aantrekkelijker en een bijkomend aspect is dat je kunt sparren met mede cursisten. Dat kan gaan over het plezier, maar ook over de moeite om het vol te houden en wellicht vind je een lotgenoot en gesprekspartner in waar jij in jouw leven (letterlijk) tegenaan loopt.

Met name het 'Nuchter Lopen' en het 'Senioren' programma zijn zeer geschikt om dat in een kleine groep te doen. De intake is altijd individueel, net als jouw persoonlijke doelen. Een groep bestaat uit maximaal 5 deelnemers.