Medicatie

Runningtherapie en medicatie gaan prima samen. Tijdens het intakegesprek kijken we of er eventueel beperkingen of aandachtspunten zijn m.b.t. het programma.

Eventuele veranderingen in of afbouw van medicatie gaat altijd in overleg en met toestemming van jouw behandelaar of huisarts.

Psychotherapie/Psycholoog of praatgroep

Het mooie van Runningtherapie is dat je niet zo met je hoofd bezig bent. Je analyseert niet, maar beweegt. Psychotherapie kan heel zinvol zijn en Runningtherapie daarop een mooie aanvulling.

Het programma biedt zeker ruimte voor gesprekken, maar Runningtherapie is géén praat therapie. Juist niet!

Mindfulness

Runningtherapie ís een vorm van mindfulness, sommigen ervaren het hardlopen zelfs als een vorm van meditatie. Volg je al een cursus mindfulness, of ben je dat van plan, Runningtherapie sluit daar naadloos bij aan. Het programma bevat speciale ademhalingsoefeningen die ook binnen de mindfulness worden toegepast.

MDO (Multidisciplair overleg)

Tijdens het intakegesprek vraag ik jouw toestemming om eventueel contact op te nemen met jouw andere behandelaars, therapeuten of coaches. Ik meld je aan en stuur een tussen- en eindevaluatie. Op die manier krijg je zorg die zoveel mogelijk voor jou op maat is gemaakt.