Opnieuw beginnen

Je leven weer op de rit krijgen na het beëindigen van een verslaving is niet makkelijk.

Als je te veel dronk zal je nu nuchter moeten dealen met eenzaamheid, gevoelens van onzekerheid en ingesleten patronen. En dan zijn daar ook nog al die mensen die wél gewoon om je heen blijven drinken.

Als je stopt met lijnen zal je een ander houvast dan de weegschaal moeten zoeken om je aan vast te kunnen houden. Of als je vreetbuien had dan zal het lastig zijn om op een andere manier om te gaan met die enorme leegte van binnen.

De lijst is lang; kalmeringsmiddelen, antidepressiva, slaappillen, seks, gokken, internet, hard- en softdrugs, als je stopt zal je hoe dan ook moeten ontwennen. Soms ook lichamelijk, maar altijd zal er de uitdaging & angst zijn: "Hoe red ik het zonder?"

terugval

Het leven gaat na het beëindigen van de verslaving gewoon door, misschien heb je nog een terugval, hoe sterk sta je in je schoenen?

Je hebt wellicht praatgroepen, professionele hulp en periodes van afzien en zelfmedelijden gehad. En toch begin je steeds weer. Of niet?

Kalmpjes aan

Runningtherapie is geen wondermiddel, maar het kan je wél helpen om een nieuw en ander contact met je lijf te krijgen en kan je ondersteunen bij het bewustwordingsproces dat er een beter, nuchter en gezonder leven is zonder middelen en verslaving, ook als je eventueel een terugval hebt.

Het stoppen moet je zelf doen, maar Runningtherapie kan je letterlijk helpen om weer in beweging te komen. Rustig aan en in je eigen tempo.

'nuchter lopen' runningtherapie programma

Speciaal voor diegenen die verder nuchter door het leven willen gaan, maar moeite hebben met de leegte die ontstaat na het stoppen met een verslaving is er het programma 'Nuchter Lopen'in het Westerpark in Amsterdam of in Vinkeveen.

Als ex-alcohol verslaafde begeleid ik een kleine groep (max 3 personen) al lopend en coachend richting een nieuw nuchter leven.

Uiteraard kun je ook individueel (1 op 1) van dit programma gebruik maken.